Lenoweb maakt gebruik van efficiënt gereedschap om je website te programmeren. Deze tools zijn : Wordpress of Drupal, Sass en Bootstrap, Php en javascript met jquery.

 • Wordpress of Drupal

  Zowel wordpress als drupal zijn  softwares die het voor mensen met weinig technische kennis mogelijk maakt documenten en gegevens op het internet te publiceren.
  Afhankelijk van wat je precies wil, kan het goedkoper zijn om de website in Wordpress, dan wel in Drupal te maken.

  De voordelen voor jou  :

  • Lage kostprijs : Gratis open source systeem
  • Baas over je website : Je kan makkelijk zelf de inhoud van je website aanpassen.
  • Schaalbaarheid : Wordpress en Drupal kunnen  zowel voor kleine als voor heel grote websites gebruikt worden.
  • Zoekmachine vriendelijk : Zowel Wordpress als Drupal hebben een specifieke module die je toelaat de website zo hoog mogelijk te laten eindigen in de zoekresultaten van Google.
  • Modulariteit : Er kan makkelijk functionaliteit toegevoegd worden door het installeren van extra modules : bvb; een webshop , een fotogalerij of een module die je toelaat een meertalige website te maken.
  • Zelf modules programmeren: indien voor een bepaalde functionaliteit geen module bestaat, is er de mogelijkheid in Drupal zelf een module te programmeren. 
    
 • Sass en bootstrap

  Ik gebruik deze tools om de lay-out van de website te programmeren. Traditioneel gebruiken de meeste webdesigners enkel css. Voor complexe lay-outs is het werken met css tijdrovend. Ook debuggen en aanpassen van bestaande lay-outs geprogrammeerd in css, is vaak gecompliceerd.

  Hiervoor biedt Sass/bootstrap een elegante oplossing. Sass en Bootstrap zijn namelijk zeer krachtige tools die het mogelijk maakt om op eenvoudige en efficiënte wijze complexe lay-outs te realiseren. Het debuggen van  Sass is achteraf ook een pak eenvoudiger.

  Ook voor het realiseren van websites waarbij de lay-out zich automatisch dient aan te passen aan smartphone, tablet en laptop is de Sass/bootstrap combinatie uitermate geschikt.

 • Php en javascript in combinatie met jquery

  Indien er geen modules of plugins bestaan voor de gevraagde functionaliteiten, kunnen deze er nog altijd bij geprogrammeerd worden met php en javascript  in combinatie met jquery.  Php gebruik ik uiteraard ook voor het maken van php-templates.